Ana içeriğe atla

YÜKSEK MOTİVASYON İÇİN FİLM ÖNERİLERİ

Okul ve iş hayatında motivasyon çok önemlidir. Motivasyonunuz olmadan başarılı olmak zordur. Öncelikle bir işte, sınavda veya bir projede kısacası hayatınız her alanında yaptığınız şeyde başarılı olabilmek için öncelikle o konuda motivasyonunuzun tam olması gerekir. Yapabileceğinize inanmanız gerekir. Karşılaştığınız zorlukların üstesinden gelmek içinde motivasyonun tam olması sizin için çok iyi olacaktır. “İnanmak başarmanın yarısıdır” sözünden yola çıkarak her işinize böyle başlayın.

Motivasyonu tavan yapabilmek için çeşitli yöntemler vardır. Bunlardan bazıları; kendinizi gaza getirmek olabilir, bir müzik olabilir, bir başarı hikayesi olabilir ya da bir film veya motivasyon videoları olabilir. Ben daha önce bunların hepsini yaptım ama en çok beni etkileyen filmler ve motivasyon videoları oldu. Özellikle bazı filmlerin gerçek bir olaydan uyarlanması beni daha çok cezbetti. Bir iktisatçı olduğum için filmler genelde ekonomi alanıyla ilgili olacak ve kendimce bir puanlama yapacağım. 1-10 arasında değerler vereceğim ona göre bir sıralama yapabilirsiniz.

FİLM ADI
TÜR
PUANLAMA
THE WOLF OF WALL STREET (+18)
EKONOMİ-BORSA
10
MARGIN CALL
EKONOMİ-BORSA
6
THE PURSUIT OF HAPPINESS
EKONOMİ-DRAM
10
WALL STREET (1987 Yapımı)
EKONOMİ-BORSA
5
THE WALL STREET – Money Never Sleeps
EKONOMİ-BORSA
7
ANY GIVEN SUNDAY
SPOR
10
MONEYBALL
SPOR
8
A BEATIFUL MIND
BİYOGRAFİ-EKONOMİ-MATEMATİK
10
THE THEORY OF EVERYTHING
BİYOGRAFİ-FİZİK
10


NOT: Bazı filmleri izlemiş olabilirsiniz o yüzden buraya bir de bonus olarak bir YOUTUBE kanalı eklemek istiyorum.Kanal adı: Mateusz M.


Bu kanalda her türden motivasyon videosu bulabilirsiniz. Kanal sahibi yabancı olduğu için videolar İngilizce'dir. Türkçe alt yazı seçeneğine tıklayarak alt yazılı olarak izleyebilirsiniz, keyifli seyirler. 

Yorumlar

  1. Motivasyon filmi olmasa da ekonomiyle ilgili ben de bir film ekleyeyim.
    The Big Short: Film 2008 finans krizini ve krizin en derinlerden nasıl bağıra çağıra geldiğini, birkaç yatırımcının kazancı için emlak balonunu nasıl şişirdiğini anlaşılır bir dille ve çok iyi bir kadroyla anlatıyor. Filmi izledikten sonra -koşullar farklı olsa da- insanın aklına bizdeki emlak balonu da gelmiyor değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri için çok teşekkür ederim. Bu filmi biliyorum ancak pek fazla film izleyemiyorum, fırsatını bulduğum ilk anda izleyeceğim. Çok teşekkürler :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUTLAK ÜSTÜNLÜK TEORİSİ VE KARŞILAŞTIRMALI ÜSTÜNLÜK TEORİSİ HAKKINDA

Ekonomistler; ülkeler neden ticaret yapar, ülkelere nasıl bir fayda sağlar veya hangi malları ithal edip hangilerini ihraç etmeli gibi soruların cevabını ararken çeşitli teoriler üretilmiştir. Uluslararası İktisat dersi veya İktisat tarihi derslerinde bu iki teoriyi çokça duymuşsunuzdur. Bu yazımda bu iki teoriden bahsedeceğim. Yazıma başlamadan önce Uluslararası Ticaret Teorisinin varsayımlarını madde madde yazacağım ve teorileri bu maddeler üzerinden değerlendireceğiz: ·       İki ülke, iki mal ve her iki ülkede üretim yapıyor. ·       Mallar homojen ·       Para yok, değiş-tokuş ekonomisi söz konusu ·       Fiyatlar reel ·       Mal faktör piyasalarında tam rekabet halde ·       Devlet müdahalesi yok ·       İşgücü ülke içerisinde tam hareketli ancak ülkeler arasında tam hareketsiz ·       Ekonomi tam çalışma durumunda  ·       Taşıma-nakliye giderleri 0 (sıfır) Mutlak Üstünlük Teorisi – Adam Smith 1776  Uluslararası ticaret ilk defa Adam Smith’in y

SERMAYE PİYASALARI NEDİR ?

Sermaye piyasaları; finansal piyasanın bir alt koludur. O yüzden ilk olarak finansal piyasaları açıklayarak başlayacağım. Finansal Piyasa Finansal tasarruf fazlası olanlar ile mal ve hizmet üretimi, ticareti vb. alanlarda faaliyet göstermek için kaynak ihtiyacı içinde olan, fon( en genel tabiriyle para) talep eden birimler arasındaki fon akışını sağlar. Finansal piyasaların çeşitli fonksiyonları vardır. Bunlar; ·       Reel piyasaya kaynak sağlamak ·       Sermaye birikimi oluşturmak ·       Likidite temin etmek ·       Risk dağıtımı yapmak ·       Mülkiyeti tabana yaymak Finansal piyasalar ikiye ayrılır; Para Piyasası Para piyasaları, fon arz ve talep edenlerin karşılaştığı ve kullandıkları araçların vadeleri 12 ayı geçmeyen piyasaları ifade eder. Bu finansal araçlar; ·       Mevduat ·       Hazine bonoları ·       Finansman bonoları ·       Mevduat sertifikaları ·       Repo ·       Banka kabulleri ·       Banka bono

HOLLANDA EKONOMİSİNE BİR BAKIŞ

Hollanda 17 milyon nüfusa sahip, bazı bölgeleri deniz seviyesinin altında kalan ve deniz doldurularak inşa edilen bir ülke olup ekonomisi çok güçlü bir yapıya sahiptir. Avrupa ekonomisinde ve dünya siyasetinde yüzyıllar boyunca önemli rollere sahip olmuştur. Ülke ekonomisinin kalkınmasını sağlayan faktörlere baktığımızda; nakliye/lojistik, kimya sanayi, ticaret ve hizmetlerden oluşmaktadır. Ayrıca bir tarım ülkesi olan Hollanda, bu alanda ciddi yatırımlar yaparak 2016 yılında Avrupa’da birinci, dünyada ise en çok ihracat hacmine sahip ikinci ülke konumundadır. Avrupa’daki stratejik konumu ve çok gelişmiş alt yapısı ile Avrupa’nın dağıtım ve lojistik merkezi konumunda olması ve ihracatının yaklaşık % 46’nın re-eksporttan oluşması ve transit ticaretin de önemli ölçekte olması nedeniyle diğer Avrupa ülkelerine ve hatta dünyadaki diğer ülkelere açılan bir kapı konumundadır. Dünya Ekonomik Forumu’nun “2016-2017 Küresel Rekabet Edebilirlik Raporu”nda, Hollanda, 138 ülke arasınd